Parking Kathedraal
Adres
Sint-Romboutskerkhof 2 2800 Mechelen
Openingsuren
Vrijdag
18.00 - 20.30u
Zaterdag
14.00 - 17.00u
In The Cellar Shop ontdek je verrassende en innovatieve wijnen uit nieuwe en oude wijnstreken. We zoeken naar unieke wijngaarden en diepe smaken. We gaan terug naar de wieg van onze hedendaagse wijncultuur en kijken tegelijkertijd naar de toekomst.
Beschrijving
Aroma's van passievrucht, beetje buxus en limoenzeste. Knappe frisheid, goed droog en een prachtig spel tussen limoen, pompelmoes en de exotische ondertonen.
Foodparing
Aperitief, gemarineerde vis, schaal- en schelpdieren
Wijnhuis
In Deidesheim, een dorp in het centrale gedeelte van de Pfalz dat bezaaid is met talrijke Grand Cru wijngaarden, liggen drie domeinen die oorspronkelijk één domein waren: Bassermann-Jordan, Reichsrat von Buhl en von Winning. Door erfenis werd het domein midden de 19de eeuw opgesplitst en wat nu "von Winning" heet kreeg als eigenaar Friedrich Deinhard. In 1848 werd het domein gebouwd en de naam werd Dr. Deinhard. Nadien kwam Dr. Andreas Deinhard aan het roer, die mede-oprichter was van VDP (Verband deutscher Prädikatsweingüter), de vereniging waarvan de leden zich nog altijd strenge kwaliteitsnormen opleggen. Na Andreas Deinhard werd het schoonzoon Leopold von Winning, onder wiens bewind het domein Von Winnin' sches Edelweingut heette. Hij was iemand die extreem kwaliteitsgericht was en schreef in 1907 een streng charter waaraan het domein moest voldoen. Eind de jaren '90 had een rijke Duitser, Achim Niederberger, de droom om de 3 domeinen terug te bezitten en te herenigen. Nadat hij Bassermann-Jordan kocht en er meteen een toprestaurant en luxe-hotel in plaatste, volgde Dr. Deinhard. Tot slot verwierf hij ook Reichsrat von Buhl. Dr. Deinhard had de reputatie een subtopper te zijn, en daarmee was Niederberger niet tevreden. Met Stephan Attmann als bedrijfsleider van Dr. Deinhard werd het domein omgedoopt tot von Winning, en werd drastisch in de manier van werken ingegrepen zowel in wijngaard als kelder. Vandaag heeft von Winning een streng charter, met als enige doel het allerhoogste in Duitsland te bereiken. Daarin zijn ze na enkele jaren al geslaagd, bewijs daarvan topnoteringen in Gault-Millau, en Falstaff, Naast de kwaliteit wordt ook de wel heel eigen stijl geroemd. Deze wijnen zijn geen copy.
Taste-M staat voor eensmaakvolle drieling verborgen in een prachtig en uniek eeuwenoud kader.
De liefde voor smaak, die groeit elkedag. Vanuit die liefde is een tijdje geleden ook bij ons een coronababygeboren. Welkom bij The Cellar Shop, onze jongste telg en de rebel van debende.
Wines from the underground: cultwijnenuit klassieke en nieuwe wijngebieden. Strak of speels, biodynamisch of vegan,Libanon of Armenië? Onze wijnen zijn volbloed conversation starters.
Onze 16de-eeuwse Cellar waarin een Wine& Cheese bar verborgen zit geeft meteen ook onderdag aan The Cellarshop,bij ons kan je terecht om heerlijke wijnen te proeven maar kan je ook steedsterecht voor raad, uitleg en aankopen van heerlijke, minder gangbare, maargrootse wijnen.
Verken samen met ons onbekende gebiedenen laat je vervoeren.
Kom langs in de store of vind hier jeideale wijn.
Tot gauw,
Wim, Elsje, Mehdi en Peppy
www.thechick.be I www.thecellarmechelen.be I www.thechapel.be
The Cellar Shop maakt deel uit van Taste-M:
Welkom bij The Chick, een eigenzinnigtoegankelijk gastronomisch fine-dining restaurant in Mechelen onder leiding vaneigenaars Elsje Van den Bogaert, Mehdi Mathlouthi en Wim Voss met een team vanjonge getalenteerde chefs & gastenverwenners naast hen. In de schaduwvan de Sint-Romboutstoren branden onze vuren, worden de messen geslepen enstaan Elsje, Mehdi en het team klaar om je te ontvangen in hun prachtige pandop het Sint-Romboutskerkhof.
3 jaar geleden startten we alsgevogelte-rotisserie, doorheen de tijd voelden we aan dat de zin en passie voorgastronomie groter was dan we zelf dachten en evolueerden we stelselmatig meerin die richting. Het vogeltje ging vliegen maar niet getreurd, de verrassingeens zo groot.
Op het menu staan zowel verfijnde klassiekersals eigentijdse gerechten maar telkens met een onze twist. Geniet van onzechef’s choice surprise menu’s, je leest het goed: wij weten wat jullie krijgenmaar jullie niet. Het menu krijgt elke 5 weken een stevige make-over. Elkgerecht onderworpen aan twee uiterst belangrijke criteria: made with love &made to love. Je dineert in een uniek kader, met warme verwennerij en met watgeluk hoor je vanuit onze tuin de kardinaal zijn plantjes water geven.
Uiteraard mogen onze heerlijke wijnenrecht uit onze eigen Cellar niet ontbreken.
Hemels genieten just got real!The Cellar Wine & Cheese bar, the best kept secret van de Dijlestad. Bel aan, volg de trap naar beneden en laat je verbazen door de 16de-eeuwse,gewelfde kelders van Taste M. Kaasmeester Schockaert zorgt er voor de à pointgerijpte kaas en onze sommeliers serveren er de perfecte wijn. Schockaert, datzijn vier generaties kennis en meer dan 100 jaar ervaring die zorgen voor eenonvergetelijke kaaservaring. Onze sommeliers & winelovers schenken nietminder dan 250 verschillende wijnen, uiteraard kan je de klassiekers en iconenterugvinden maar ook niet alledaagse wijnen, sparklings en spirits. Eenboeiende reis, met onze teamleden als gids.
Smaakvolle events in een hemels kader:The Chapel is een uniek stuk Mechels erfgoed dat opnieuw in ere wordt hersteld. De voormaligekapel van de Mechelse Congregatie van de Dienstmaagden van Maria werd in 1856gebouwd dankzij privégiften van de Mechelaars en is nog steeds een eyecatcherin het stadscentrum. Vandaag is The Chapel het decor voor exposities, feesten,degustaties, recepties, diners en (aperitief)concerten. Een locatie met eenrijke geschiedenis én veel zin in de toekomst. Eentje die prikkelt eninspireert, gelegen onder de Sint-Romboutstoren aan het prachtigeSint-Romboutskerkhof.
Parking Kathedraal
Openingsuren
Vrijdag
18.00 - 20.30u
Zaterdag
14.00 - 17.00u