Parking Kathedraal
Adres
Sint-Romboutskerkhof 2 2800 Mechelen
Openingsuren
Vrijdag
18.00 - 20.30u
Zaterdag
14.00 - 17.00u
In The Cellar Shop ontdek je verrassende en innovatieve wijnen uit nieuwe en oude wijnstreken. We zoeken naar unieke wijngaarden en diepe smaken. We gaan terug naar de wieg van onze hedendaagse wijncultuur en kijken tegelijkertijd naar de toekomst.
Beschrijving
Zeer diepe, jeugdige kleur en intens bijna paarse tint. Zeer klassieke Rubicon-neus met viooltjes, rijpe pruimen, cederhout en intense kruidigheid. Nog jong en nog steeds intens, veelbelovend verder rijpingspotentieel. De smaak is vol, gestructureerd maar vol met vers donker fruit en ronde, lineaire tannines.
Foodparing
Hert, wild, stoofvlees, edele kazen
Wijnhuis
Het in 1756 gekochte Meerlust mag zich scharen onder de absolute cultnamen van Stellenbosch. Met een rijke historie en een breed scala aan internationale prijzen, behoort dit wijnhuis tot de top van Stellenbosch en Zuid-Afrika. Het flagship van Meerlust, dat vrij vertaalt: het plezier van de zee betekent, is Rubicon, een Bordeaux-blend die zich met gemak jarenlang kan ontwikkelen in de fles en kan wedijveren met de top uit Bordeaux. Wie ooit eens een bezoekje heeft gebracht aan Stellenbosch, herinnert zich de witte Kaap-Hollandse huisjes, die in de 18e eeuw zijn gebouwd. Meerlust is een prachtig voorbeeld hiervan. Het was de Duitser Henning Huizing die het landhuis in 1693 kocht als woonhuis en het omdoopte tot Meerlust. De naam refereert aan de locatie van het huis, op slechts 5 km afstand van False Bay. In 1756 wordt het huis gekocht door de Myburgh-familie die er wijn gaat maken. De Myburgh-familie constateert dat het vulkanische oergraniet in de omgeving uitermate geschikt is voor wijnbouw, wat al snel tot uiting komt in de onderscheidende resultaten van de Meerlust-wijnen. De wijngaarden zijn op een vergelijkbare manier aangeplant als in de Médoc, waarbij de Cabernet-varianten op bodems staan met meer kiezels en drainage en waarbij de Merlot op kleihoudende granietcomposities groeit. Door de invloeden van de zwarte laterieten ondergrond worden de wijngaarden ook wel de 'Koffieklip' genoemd. De koelste wijngaarden liggen op de hellingen van de Eerste Rivier. Deze worden gebruikt voor Chardonnay en Pinot Noir. Flagship Rubicon heeft zijn naam te danken aan het oversteken van de Rubiconrivier door Julius Caesar in het jaar 49 voor Christus. Het was in de Romeinse wet vastgelegd dat een generaal met een staand leger de Rubicon niet mocht oversteken. Het riviertje in de streek Emilia-Romagna werd gezien als de afgesproken grens tussen de twee staten Latium en Rome. Het was het point of no return. Met het maken van de Bordeaux-blend Rubicon in 1980 wilde de Myburgh-familie zich definitief laten gelden in de internationale wijnwereld. Het was hun point of no return voor kwaliteitswijnen in Zuid-Afrika.
Taste-M staat voor eensmaakvolle drieling verborgen in een prachtig en uniek eeuwenoud kader.
De liefde voor smaak, die groeit elkedag. Vanuit die liefde is een tijdje geleden ook bij ons een coronababygeboren. Welkom bij The Cellar Shop, onze jongste telg en de rebel van debende.
Wines from the underground: cultwijnenuit klassieke en nieuwe wijngebieden. Strak of speels, biodynamisch of vegan,Libanon of Armenië? Onze wijnen zijn volbloed conversation starters.
Onze 16de-eeuwse Cellar waarin een Wine& Cheese bar verborgen zit geeft meteen ook onderdag aan The Cellarshop,bij ons kan je terecht om heerlijke wijnen te proeven maar kan je ook steedsterecht voor raad, uitleg en aankopen van heerlijke, minder gangbare, maargrootse wijnen.
Verken samen met ons onbekende gebiedenen laat je vervoeren.
Kom langs in de store of vind hier jeideale wijn.
Tot gauw,
Wim, Elsje, Mehdi en Peppy
www.thechick.be I www.thecellarmechelen.be I www.thechapel.be
The Cellar Shop maakt deel uit van Taste-M:
Welkom bij The Chick, een eigenzinnigtoegankelijk gastronomisch fine-dining restaurant in Mechelen onder leiding vaneigenaars Elsje Van den Bogaert, Mehdi Mathlouthi en Wim Voss met een team vanjonge getalenteerde chefs & gastenverwenners naast hen. In de schaduwvan de Sint-Romboutstoren branden onze vuren, worden de messen geslepen enstaan Elsje, Mehdi en het team klaar om je te ontvangen in hun prachtige pandop het Sint-Romboutskerkhof.
3 jaar geleden startten we alsgevogelte-rotisserie, doorheen de tijd voelden we aan dat de zin en passie voorgastronomie groter was dan we zelf dachten en evolueerden we stelselmatig meerin die richting. Het vogeltje ging vliegen maar niet getreurd, de verrassingeens zo groot.
Op het menu staan zowel verfijnde klassiekersals eigentijdse gerechten maar telkens met een onze twist. Geniet van onzechef’s choice surprise menu’s, je leest het goed: wij weten wat jullie krijgenmaar jullie niet. Het menu krijgt elke 5 weken een stevige make-over. Elkgerecht onderworpen aan twee uiterst belangrijke criteria: made with love &made to love. Je dineert in een uniek kader, met warme verwennerij en met watgeluk hoor je vanuit onze tuin de kardinaal zijn plantjes water geven.
Uiteraard mogen onze heerlijke wijnenrecht uit onze eigen Cellar niet ontbreken.
Hemels genieten just got real!The Cellar Wine & Cheese bar, the best kept secret van de Dijlestad. Bel aan, volg de trap naar beneden en laat je verbazen door de 16de-eeuwse,gewelfde kelders van Taste M. Kaasmeester Schockaert zorgt er voor de à pointgerijpte kaas en onze sommeliers serveren er de perfecte wijn. Schockaert, datzijn vier generaties kennis en meer dan 100 jaar ervaring die zorgen voor eenonvergetelijke kaaservaring. Onze sommeliers & winelovers schenken nietminder dan 250 verschillende wijnen, uiteraard kan je de klassiekers en iconenterugvinden maar ook niet alledaagse wijnen, sparklings en spirits. Eenboeiende reis, met onze teamleden als gids.
Smaakvolle events in een hemels kader:The Chapel is een uniek stuk Mechels erfgoed dat opnieuw in ere wordt hersteld. De voormaligekapel van de Mechelse Congregatie van de Dienstmaagden van Maria werd in 1856gebouwd dankzij privégiften van de Mechelaars en is nog steeds een eyecatcherin het stadscentrum. Vandaag is The Chapel het decor voor exposities, feesten,degustaties, recepties, diners en (aperitief)concerten. Een locatie met eenrijke geschiedenis én veel zin in de toekomst. Eentje die prikkelt eninspireert, gelegen onder de Sint-Romboutstoren aan het prachtigeSint-Romboutskerkhof.
Parking Kathedraal
Openingsuren
Vrijdag
18.00 - 20.30u
Zaterdag
14.00 - 17.00u