Parking Kathedraal
Adres
Sint-Romboutskerkhof 2 2800 Mechelen
Openingsuren
woensdag - vrijdagÂ
15.00u - 17.00
Zaterdag
14.00u - 17.00u
Of op AfspraakÂ
Ingang via The ChickÂ
In The Cellar Shop ontdek je verrassende en innovatieve wijnen uit nieuwe en oude wijnstreken. We zoeken naar unieke wijngaarden en diepe smaken. We gaan terug naar de wieg van onze hedendaagse wijncultuur en kijken tegelijkertijd naar de toekomst.
Beschrijving
Deze TBA (TrockenBeerenAuslese) No 9 toont een fris-fruitige neus, vooral appel en perziktonen. In de mond worden deze smaken, eerst appel, dan perzik, abrikoos, en op het einde ananas, nog eens aangevuld met een fijne mineraliteit en een zekere kruidige noot van gember, komende van de botritis. Zeker houdbaar tot 2030. Sommigen nemen Chateau d'Yquem in de mond. 100/100 Falstaff - 96/100 Wine Enthousiast - 95/100 James Suckling - 97/100 The Wine Advocate.
Pracht van een zoete, wel-gebalanceerde wijn. Zal over de komende jaren nog zaliger worden.
Foodparing
Desserts ; caramel appeltaart, Tarte Tatin, zoute popcorn, blauwe kazen
Wijnhuis
Het wijngoed Kracher is een wereldberoemde Oostenrijkse topproducent van edelzoete wijnen. Ze worden gemaakt door Gerhard Kracher, de derde generatie wijnmaker van de familie. Hij streeft naar een perfecte zoet-zuur balans in zijn wijnen, die gastronomisch zeer goed inzetbaar zijn. Kracher heeft tot ver over de landsgrenzen een ijzersterke reputatie opgebouwd.Het wijngoed van de familie Kracher wordt bezielend geleid door Gerhard Kracher. Gerhard's grootvader Alois sr. stichtte het wijngoed en Gerhard zette het in 2007 voort, toen zijn vader Alois jr. - helaas veel te vroeg - overleed. De erfenis van Alois jr. bestond uit meer dan de bijzondere wijngaarden. Hij had het wijngoed Kracher van een internationale topreputatie voorzien. Alois werd in 1994, 1997, 1998, 2000 en 2001 tot 'Late Harvest winemaker of the Year' uitgeroepen. Het wijngoed is zonder twijfel de meest vermaarde producent van Oostenrijkse zoete wijnen.Kracher maakt voornamelijk edelzoete wijnen: Auslese, Beerenauslese, Trockenbeerenauslese en IJswijn. Ze hebben een perfecte zoet-zuur balans gemeen. Dat heeft nadrukkelijk te maken met de filosofie van de Krachers. Vanoudsher wordt slechts de zoetheid van de wijn als kwaliteitscriterium gezien. De Krachers zien dat anders: ze maken wijnen die gastronomisch zijn, die fijne zuren bieden, lichtverteerbaar zijn en waarin je de kenmerken van de gebruikte druif kunt herkennen.De 32 hectare wijngaarden van de familie Kracher liggen op de zanderige weiden achter het dichte riet en tussen de kleine meertjes aan de oever van de Oostenrijkse Neusiedlersee. Het grote binnenmeer zorgt voor een bijzonder microklimaat. De grote watermassa matigt de zomer-droogte. Het zorgt voor een dichte mist in de herfstavonden, die pas in de loop van de ochtend oplost door de zon. Dit zijn wereldwijd unieke omstandigheden voor edele rotting "Botrytis cinerea" van de druiven. De schil van de druif wordt poreus zodat het water verdampt en slechts zoete nectar achterblijft. Ideaal om prachtige zoete wijnen van te maken.
Taste-M staat voor een smaakvolle drieling verborgen in een prachtig en uniek eeuwenoud kader.
De liefde voor smaak, die groeit elke dag. Vanuit die liefde is een tijdje geleden ook bij ons een coronababy geboren. Welkom bij The Cellar Shop, onze jongste telg en de rebel van de bende.
Wines from the underground: cultwijnen uit klassieke en nieuwe wijngebieden. Strak of speels, biodynamisch of vegan, Libanon of Armenië? Onze wijnen zijn volbloed conversation starters.
Onze 16de-eeuwse Cellar waarin tot voor kort een Wine & Cheese bar verborgen zat, geeft meteen ook onderdak aan The Cellarshop. Echter start er sinds maart 2023 een nieuw hoofdstuk down under. The Cellar wordt een unieke eventruimte. Je kunt er dan wel niet meer terecht op donderdag, vrijdag en zaterdag voor de heerlijkste wijnen en smakelijkste kazen by Schockaerts, de good times houden zeker niet op. Verwacht je aan eigen georganiseerde events die je nog steeds meenemen op een wereldreis langs de mooiste wijngaarden.
Wil je heerlijke wijnen proeven of heb je nood aan raad, uitleg en aankopen van heerlijke, minder gangbare, maar grootse wijnen? Aarzel dan niet om ons te contacteren.
Verken samen met ons onbekende gebieden en laat je vervoeren.
Kom langs in de store of vind hier je ideale wijn.
Tot gauw,
Wim, Elsje, Mehdi en Sofia
www.thechick.be I www.thecellarmechelen.be I www.thechapel.be
The Cellar Shop maakt deel uit van Taste-M:
Welkom bij The Chick, een eigenzinnig toegankelijk gastronomisch fine-dining restaurant in Mechelen onder leiding van eigenaars Elsje Van den Bogaert, Mehdi Mathlouthi en Wim Voss met een team van jonge getalenteerde chefs & gastenverwenners naast hen. In de schaduw van de Sint-Romboutstoren branden onze vuren, worden de messen geslepen en staan Elsje, Mehdi en het team klaar om je te ontvangen in hun prachtige pand op het Sint-Romboutskerkhof.
3 jaar geleden startten we als gevogelte-rotisserie, doorheen de tijd voelden we aan dat de zin en passie voor gastronomie groter was dan we zelf dachten en evolueerden we stelselmatig meer in die richting. Het vogeltje ging vliegen maar niet getreurd, de verrassing eens zo groot.
Op het menu staan zowel verfijnde klassiekers als eigentijdse gerechten maar telkens met een onze twist. Geniet van onze chef’s choice surprise menu’s. Je leest het goed: wij weten wat jullie krijgen, maar jullie niet. Het menu krijgt elke 5 weken een stevige make-over. Elk gerecht onderworpen aan twee uiterst belangrijke criteria: made with love & made to love. Je dineert in een uniek kader, met warme verwennerij en met wat geluk hoor je vanuit onze tuin de kardinaal zijn plantjes water geven.
Uiteraard mogen onze heerlijke wijnen recht uit onze eigen Cellar niet ontbreken.
Hemels genieten just got real!
The Cellar Wine & Cheese bar, the best kept secret van de Dijlestad. Bel aan, volg de trap naar beneden en laat je verbazen door de 16de-eeuwse, gewelfde kelders van Taste M. Kaasmeester Schockaert zorgt er voor de à pointgerijpte kaas en onze sommeliers serveren er de perfecte wijn. Schockaert, dat zijn vier generaties kennis en meer dan 100 jaar ervaring die zorgen voor een onvergetelijke kaaservaring. Onze sommeliers & winelovers schenken niet minder dan 250 verschillende wijnen, uiteraard kan je de klassiekers en iconen terugvinden maar ook niet alledaagse wijnen, sparklings en spirits. Een boeiende reis, met onze teamleden als gids.
Smaakvolle events in een hemels kader: The Chapel is een uniek stuk Mechels erfgoed dat opnieuw in ere wordt hersteld. De voormalige kapel van de Mechelse Congregatie van de Dienstmaagden van Maria werd in 1856gebouwd dankzij privégiften van de Mechelaars en is nog steeds een eyecatcher in het stadscentrum. Vandaag is The Chapel het decor voor exposities, feesten, degustaties, recepties, diners en (aperitief)concerten. Een locatie met een rijke geschiedenis én veel zin in de toekomst. Eentje die prikkelt en inspireert, gelegen onder de Sint-Romboutstoren aan het prachtige Sint-Romboutskerkhof.
Parking Kathedraal
Openingsuren
woensdag - vrijdagÂ
15.00u - 17.00
Zaterdag
14.00u - 17.00u
Of op AfspraakÂ
Ingang via The ChickÂ