Parking Kathedraal
Adres
Sint-Romboutskerkhof 2 2800 Mechelen
Openingsuren
Woensdag
14.00 - 20.00u
Vrijdag
18.30 - 20.30u
Zaterdag
11.00 - 17.00u
In The Cellar Shop ontdek je verrassende en innovatieve wijnen uit nieuwe en oude wijnstreken. We zoeken naar unieke wijngaarden en diepe smaken. We gaan terug naar de wieg van onze hedendaagse wijncultuur en kijken tegelijkertijd naar de toekomst.
Beschrijving
Helder kersenrood. Rode bessen in de neus, gedroogde abrikozenaroma's, bloemige nuances, delicate sinaasappelschil en een vleugje aardbeien. Sappig, goed rood wijnkarakter, subtiele tannines, delicate honingtint, nuances van donkere bessen, zwartebessenconfituur en fijne kruiden in de afdronk. Topper van de zoete wijn specialist Gerhard Kracher.
Foodparing
Desserts, kazen
Wijnhuis
Het wijngoed Kracher is een wereldberoemde Oostenrijkse topproducent van edelzoete wijnen. Ze worden gemaakt door Gerhard Kracher, de derde generatie wijnmaker van de familie. Hij streeft naar een perfecte zoet-zuur balans in zijn wijnen, die gastronomisch zeer goed inzetbaar zijn. Kracher heeft tot ver over de landsgrenzen een ijzersterke reputatie opgebouwd.Het wijngoed van de familie Kracher wordt bezielend geleid door Gerhard Kracher. Gerhard's grootvader Alois sr. stichtte het wijngoed en Gerhard zette het in 2007 voort, toen zijn vader Alois jr. - helaas veel te vroeg - overleed. De erfenis van Alois jr. bestond uit meer dan de bijzondere wijngaarden. Hij had het wijngoed Kracher van een internationale topreputatie voorzien. Alois werd in 1994, 1997, 1998, 2000 en 2001 tot 'Late Harvest winemaker of the Year' uitgeroepen. Het wijngoed is zonder twijfel de meest vermaarde producent van Oostenrijkse zoete wijnen.Kracher maakt voornamelijk edelzoete wijnen: Auslese, Beerenauslese, Trockenbeerenauslese en IJswijn. Ze hebben een perfecte zoet-zuur balans gemeen. Dat heeft nadrukkelijk te maken met de filosofie van de Krachers. Vanoudsher wordt slechts de zoetheid van de wijn als kwaliteitscriterium gezien. De Krachers zien dat anders: ze maken wijnen die gastronomisch zijn, die fijne zuren bieden, lichtverteerbaar zijn en waarin je de kenmerken van de gebruikte druif kunt herkennen.De 32 hectare wijngaarden van de familie Kracher liggen op de zanderige weiden achter het dichte riet en tussen de kleine meertjes aan de oever van de Oostenrijkse Neusiedlersee. Het grote binnenmeer zorgt voor een bijzonder microklimaat. De grote watermassa matigt de zomer-droogte. Het zorgt voor een dichte mist in de herfstavonden, die pas in de loop van de ochtend oplost door de zon. Dit zijn wereldwijd unieke omstandigheden voor edele rotting "Botrytis cinerea" van de druiven. De schil van de druif wordt poreus zodat het water verdampt en slechts zoete nectar achterblijft. Ideaal om prachtige zoete wijnen van te maken.
Taste-M staat voor smaakvolle, kwalitatieve producten in een prachtig en uniek eeuwenoud kader. Helaas kunnen jullie voorlopig niet van the full experience komen genieten, maar er zijn betere tijden in zicht! We hebben de voorbije maanden keihard gewerkt in de mate van het mogelijke. Uit passie. Uit goesting. De service, de rush, de voldoening nadien: we missen het.
Een ding is zeker, deze pandemie krijgt ons niet klein. De solidariteit binnen ons team en jullie fijne berichten geven ons energie.
De liefde voor smaak, die is enkel gegroeid. Uit die liefde is ook bij ons een coronababy geboren. Welkom bij The Cellar Shop, onze jongste telg en de rebel van de bende.
Wines from the underground: cultwijnen uit klassieke en nieuwe wijngebieden. Strak of speels, biodynamisch of vegan, Libanon of Armenië? Onze wijnen zijn volbloed conversation starters.
Onze 16de-eeuwse Cellar kan helaas nog niet terug van start gaan als Wine & Cheese bar, maar we konden ons geen beter decor voorstellen voor The Cellar Shop.
Verken samen met ons onbekende gebieden en laat je vervoeren.
Kom langs in de store of vind hier je ideale wijn.
Tot gauw,
Wim, Elsje, Mehdi en Peppy
www.thechick.be I www.thecellarmechelen.be I www.thechapel.be
The Cellar Shop maakt deel uit van Taste-M:
The Chick is een gastronomisch poultry-inspired restaurant in Mechelen onder leiding van Elsje Van den Bogaert, Mehdi Mathlouthi en Wim Voss met Jens van Rompay als leading chef bijgestaan door Ruben Van Sandvoet als souschef & David Hoeck als pastry chef. In de schaduw van de Sint-Romboutstoren branden onze vuren, worden de messen geslepen en staan Elsje, Mehdi en het team klaar om je te ontvangen in het prachtige pand op het Sint-Romboutskerkhof.
Op het menu staat de Baskische Cou Nu kip, maar proef zeker ook de heerlijke bird is the word of geniet van onze chef’s choice surprise menu’s. Je leest het goed: wij weten wat jullie krijgen, maar jullie niet. Het menu krijgt elke 8 weken een stevige make-over. Elk gerecht onderworpen aan twee uiterst belangrijke criteria: made with love & made to love. Je luncht en dineert in een uniek kader, met warme verwennerij en met wat geluk hoor je vanuit onze tuin de kardinaal zijn plantjes water geven. Uiteraard mogen onze heerlijke wijnen recht uit onze eigenste Cellar niet ontbreken.
The Cellar Wine & Cheese bar, the best kept secret van de Dijlestad. Bel aan, volg de trap naar beneden en laat je verbazen door de 16de-eeuwse, gewelfde kelders van Taste M. Kaasmeester Schockaert zorgt er voor de à point gerijpte kaas en onze sommeliers serveren er de perfecte wijn. Schockaert, dat zijn vier generaties kennis en meer dan 100 jaar ervaring die zorgen voor een onvergetelijke kaaservaring. Onze sommeliers & winelovers schenken niet minder dan 250 verschillende wijnen, uiteraard kan je de klassiekers en iconen terugvinden maar ook niet alledaagse wijnen, sparklings en spirits. Een boeiende reis, met onze teamleden als gids.
Smaakvolle events in een hemels kader: The Chapel is een uniek stuk Mechels erfgoed dat opnieuw in ere wordt hersteld. De voormalige kapel van de Mechelse Congregatie van de Dienstmaagden van Maria werd in 1856 gebouwd dankzij privégiften van de Mechelaars en is nog steeds een eyecatcher in het stadscentrum. Vandaag is The Chapel het decor voor exposities, feesten, degustaties, recepties, diners en (aperitief)concerten. Een locatie met een rijke geschiedenis én veel zin in de toekomst. Eentje die prikkelt en inspireert, gelegen onder de Sint-Romboutstoren aan het prachtige Sint-Romboutskerkhof.
Parking Kathedraal
Openingsuren
Woensdag
14.00 - 20.00u
Vrijdag
18.30 - 20.30u
Zaterdag
11.00 - 17.00u