Parking Kathedraal
Adres
Sint-Romboutskerkhof 2 2800 Mechelen
Openingsuren
Woensdag
14.00 - 20.00u
Vrijdag
18.30 - 20.30u
Zaterdag
11.00 - 17.00u
In The Cellar Shop ontdek je verrassende en innovatieve wijnen uit nieuwe en oude wijnstreken. We zoeken naar unieke wijngaarden en diepe smaken. We gaan terug naar de wieg van onze hedendaagse wijncultuur en kijken tegelijkertijd naar de toekomst.
Beschrijving
Halfvolle, complexe wijn, "Stierenbloed", donker en kruidig ??mengsel, robuust en rijk. combineert droge kruiden met aroma's van donker fruit en een lange afdronk.
Foodparing
Paddestoelen, vleesgerechten, ree, stoofschotels
Wijnhuis
De Duitse familie Heimann woont en werk sinds 1758 in Hongarije. Tijdens het communistische regime werden hun landgoederen geconfisqueerd en pas in 1992 kon de familie het bedrijf weer langzaam opbouwen. Drie familieleden zwaaien de scepter: Zoltán Sr., zijn vrouw Agnes en hun oudste zoon Zoltán Jr. Weingut Heimann is beroemd vanwege hun pionierswerk met het oude druivenras kadarka. Maar ook met zowel autochtone rassen als kékfrankos als internationale druivenrassen als merlot, cabernet franc en syrah alswel rariteiten als tannat en sagrantino weet Heimann weg. Vandaag de dag neemt Zoltán Sr. de strategie en het toezicht op investeringen en de aanplant voor zijn rekening. Agnes is verantwoordelijk voor de wijnbereiding, de oogst en de administratie. Samen organiseren ze de meeste wijnproeverijen. Zoltán Jr. studeerde aan de beste Europese universiteiten voor wijnbouw en oenologie: Geisenheim, Montpellier, Bordeaux en Udine en neemt nu geleidelijk meer en meer taken en verantwoordelijkheden van zijn ouders over. Alle familieleden zijn sterk geïngageerd in de wijnbranche. Zo zet Sr. zich als waarnemend voorzitter van de Szekszárd-appellatie in om de ontwikkeling van zijn geliefde regio te stimuleren. In 2011 werd hij uitgeroepen tot International Wine Expert of the Year tijdens het Artvinum Gala in Stuttgart, een prijs voor zijn inspanningen voor zijn gemeenschap en de regio. Zoltán Jr. is lid van de Junior Association of Young Winemakers.
Taste-M staat voor smaakvolle, kwalitatieve producten in een prachtig en uniek eeuwenoud kader. Helaas kunnen jullie voorlopig niet van the full experience komen genieten, maar er zijn betere tijden in zicht! We hebben de voorbije maanden keihard gewerkt in de mate van het mogelijke. Uit passie. Uit goesting. De service, de rush, de voldoening nadien: we missen het.
Een ding is zeker, deze pandemie krijgt ons niet klein. De solidariteit binnen ons team en jullie fijne berichten geven ons energie.
De liefde voor smaak, die is enkel gegroeid. Uit die liefde is ook bij ons een coronababy geboren. Welkom bij The Cellar Shop, onze jongste telg en de rebel van de bende.
Wines from the underground: cultwijnen uit klassieke en nieuwe wijngebieden. Strak of speels, biodynamisch of vegan, Libanon of Armenië? Onze wijnen zijn volbloed conversation starters.
Onze 16de-eeuwse Cellar kan helaas nog niet terug van start gaan als Wine & Cheese bar, maar we konden ons geen beter decor voorstellen voor The Cellar Shop.
Verken samen met ons onbekende gebieden en laat je vervoeren.
Kom langs in de store of vind hier je ideale wijn.
Tot gauw,
Wim, Elsje, Mehdi en Peppy
www.thechick.be I www.thecellarmechelen.be I www.thechapel.be
The Cellar Shop maakt deel uit van Taste-M:
The Chick is een gastronomisch poultry-inspired restaurant in Mechelen onder leiding van Elsje Van den Bogaert, Mehdi Mathlouthi en Wim Voss met Jens van Rompay als leading chef bijgestaan door Ruben Van Sandvoet als souschef & David Hoeck als pastry chef. In de schaduw van de Sint-Romboutstoren branden onze vuren, worden de messen geslepen en staan Elsje, Mehdi en het team klaar om je te ontvangen in het prachtige pand op het Sint-Romboutskerkhof.
Op het menu staat de Baskische Cou Nu kip, maar proef zeker ook de heerlijke bird is the word of geniet van onze chef’s choice surprise menu’s. Je leest het goed: wij weten wat jullie krijgen, maar jullie niet. Het menu krijgt elke 8 weken een stevige make-over. Elk gerecht onderworpen aan twee uiterst belangrijke criteria: made with love & made to love. Je luncht en dineert in een uniek kader, met warme verwennerij en met wat geluk hoor je vanuit onze tuin de kardinaal zijn plantjes water geven. Uiteraard mogen onze heerlijke wijnen recht uit onze eigenste Cellar niet ontbreken.
The Cellar Wine & Cheese bar, the best kept secret van de Dijlestad. Bel aan, volg de trap naar beneden en laat je verbazen door de 16de-eeuwse, gewelfde kelders van Taste M. Kaasmeester Schockaert zorgt er voor de à point gerijpte kaas en onze sommeliers serveren er de perfecte wijn. Schockaert, dat zijn vier generaties kennis en meer dan 100 jaar ervaring die zorgen voor een onvergetelijke kaaservaring. Onze sommeliers & winelovers schenken niet minder dan 250 verschillende wijnen, uiteraard kan je de klassiekers en iconen terugvinden maar ook niet alledaagse wijnen, sparklings en spirits. Een boeiende reis, met onze teamleden als gids.
Smaakvolle events in een hemels kader: The Chapel is een uniek stuk Mechels erfgoed dat opnieuw in ere wordt hersteld. De voormalige kapel van de Mechelse Congregatie van de Dienstmaagden van Maria werd in 1856 gebouwd dankzij privégiften van de Mechelaars en is nog steeds een eyecatcher in het stadscentrum. Vandaag is The Chapel het decor voor exposities, feesten, degustaties, recepties, diners en (aperitief)concerten. Een locatie met een rijke geschiedenis én veel zin in de toekomst. Eentje die prikkelt en inspireert, gelegen onder de Sint-Romboutstoren aan het prachtige Sint-Romboutskerkhof.
Parking Kathedraal
Openingsuren
Woensdag
14.00 - 20.00u
Vrijdag
18.30 - 20.30u
Zaterdag
11.00 - 17.00u