Parking Kathedraal
Adres
Sint-Romboutskerkhof 2 2800 Mechelen
Openingsuren
Vrijdag
18.00 - 20.30u
Zaterdag
14.00 - 17.00u
In The Cellar Shop ontdek je verrassende en innovatieve wijnen uit nieuwe en oude wijnstreken. We zoeken naar unieke wijngaarden en diepe smaken. We gaan terug naar de wieg van onze hedendaagse wijncultuur en kijken tegelijkertijd naar de toekomst.
Beschrijving
Uitgesproken balans tussen de fruitigheid en een koele mineraliteit die bijna ziltig wordt. Meest minerale Riesling van het domein, zonder evenwel aan sappigheid in te boeten.
Foodparing
Gerookte vis, fijne visgerechten, wat Oosters geïnspireerde gerechten, wit vlees, gevogelte
Wijnhuis
Geil Ongeveer anderhalve eeuw is de familie Geil in Bechtheim bekend als wijnbouwfamilie. De familie Geil-Bierschenk is de trotse en bijzonder sympathieke bezitter van dit domein. Thans is het de zoon Johannes die instaat voor het wijnmaken. Deze kerel (1977) is een echt supertalent. Samen met zijn vader Karl, die gezien zijn decennialange ervaring instaat voor de wijngaarden, echtgenote Elli en moeder Monika, verantwoordelijk voor de administratie is dit een hecht en hardwerkend, succesvol team. Het geheim? Lage rendementen, met respect voor de natuur werken, individuele aanpak per druivenras en een haast maniakale zoektocht naar kwaliteit. Tot eind de jaren '90' was dit domein goede middelmaat, vandaag zonder enige twijfel bij de top in Rheinhessen. En wanneer je rekening houdt met de heel correcte prijzen, dan weet je dat dit domein een echt pareltje is. "Zelden bereikte een domein zo snel de top" vermeldt Gault-Millau, wat in de editie van 2004 werd bevestigd met "ontdekking van het jaar", één van de mooiste titels die een wijnbouwer in Duitsland kan winnen. De wijngaarden van Geil situeren zich op de zwaardere bodems rond Bechtheim. Als je de wijnen van Geil kort moet samenvatten, dan kom je uit bij: toegankelijk, sappig, uitgesproken. Een wijnstijl met een "glimlach". Wijnen met expressie, breedte, maar ook steeds meer finesse en diepte. Johannes zijn kwaliteitshonger is nog steeds niet gestild, en hij wil zijn topgamma de komende jaren nog verder uitbreiden. Algemeen is Rheinhessen het grootste Duitse wijnbouwgebied. Het is als het ware een gigantisch amfitheater van goed 26.000 ha. Opvallend is de jaarlijkse neerslag: in Bechtheim ligt dat rond de 400mm per jaar, minder dan de helft van bij ons in Brussel.
Taste-M staat voor eensmaakvolle drieling verborgen in een prachtig en uniek eeuwenoud kader.
De liefde voor smaak, die groeit elkedag. Vanuit die liefde is een tijdje geleden ook bij ons een coronababygeboren. Welkom bij The Cellar Shop, onze jongste telg en de rebel van debende.
Wines from the underground: cultwijnenuit klassieke en nieuwe wijngebieden. Strak of speels, biodynamisch of vegan,Libanon of Armenië? Onze wijnen zijn volbloed conversation starters.
Onze 16de-eeuwse Cellar waarin een Wine& Cheese bar verborgen zit geeft meteen ook onderdag aan The Cellarshop,bij ons kan je terecht om heerlijke wijnen te proeven maar kan je ook steedsterecht voor raad, uitleg en aankopen van heerlijke, minder gangbare, maargrootse wijnen.
Verken samen met ons onbekende gebiedenen laat je vervoeren.
Kom langs in de store of vind hier jeideale wijn.
Tot gauw,
Wim, Elsje, Mehdi en Peppy
www.thechick.be I www.thecellarmechelen.be I www.thechapel.be
The Cellar Shop maakt deel uit van Taste-M:
Welkom bij The Chick, een eigenzinnigtoegankelijk gastronomisch fine-dining restaurant in Mechelen onder leiding vaneigenaars Elsje Van den Bogaert, Mehdi Mathlouthi en Wim Voss met een team vanjonge getalenteerde chefs & gastenverwenners naast hen. In de schaduwvan de Sint-Romboutstoren branden onze vuren, worden de messen geslepen enstaan Elsje, Mehdi en het team klaar om je te ontvangen in hun prachtige pandop het Sint-Romboutskerkhof.
3 jaar geleden startten we alsgevogelte-rotisserie, doorheen de tijd voelden we aan dat de zin en passie voorgastronomie groter was dan we zelf dachten en evolueerden we stelselmatig meerin die richting. Het vogeltje ging vliegen maar niet getreurd, de verrassingeens zo groot.
Op het menu staan zowel verfijnde klassiekersals eigentijdse gerechten maar telkens met een onze twist. Geniet van onzechef’s choice surprise menu’s, je leest het goed: wij weten wat jullie krijgenmaar jullie niet. Het menu krijgt elke 5 weken een stevige make-over. Elkgerecht onderworpen aan twee uiterst belangrijke criteria: made with love &made to love. Je dineert in een uniek kader, met warme verwennerij en met watgeluk hoor je vanuit onze tuin de kardinaal zijn plantjes water geven.
Uiteraard mogen onze heerlijke wijnenrecht uit onze eigen Cellar niet ontbreken.
Hemels genieten just got real!The Cellar Wine & Cheese bar, the best kept secret van de Dijlestad. Bel aan, volg de trap naar beneden en laat je verbazen door de 16de-eeuwse,gewelfde kelders van Taste M. Kaasmeester Schockaert zorgt er voor de à pointgerijpte kaas en onze sommeliers serveren er de perfecte wijn. Schockaert, datzijn vier generaties kennis en meer dan 100 jaar ervaring die zorgen voor eenonvergetelijke kaaservaring. Onze sommeliers & winelovers schenken nietminder dan 250 verschillende wijnen, uiteraard kan je de klassiekers en iconenterugvinden maar ook niet alledaagse wijnen, sparklings en spirits. Eenboeiende reis, met onze teamleden als gids.
Smaakvolle events in een hemels kader:The Chapel is een uniek stuk Mechels erfgoed dat opnieuw in ere wordt hersteld. De voormaligekapel van de Mechelse Congregatie van de Dienstmaagden van Maria werd in 1856gebouwd dankzij privégiften van de Mechelaars en is nog steeds een eyecatcherin het stadscentrum. Vandaag is The Chapel het decor voor exposities, feesten,degustaties, recepties, diners en (aperitief)concerten. Een locatie met eenrijke geschiedenis én veel zin in de toekomst. Eentje die prikkelt eninspireert, gelegen onder de Sint-Romboutstoren aan het prachtigeSint-Romboutskerkhof.
Parking Kathedraal
Openingsuren
Vrijdag
18.00 - 20.30u
Zaterdag
14.00 - 17.00u