Parking Kathedraal
Adres
Sint-Romboutskerkhof 2 2800 Mechelen
Openingsuren
Vrijdag
18.00 - 20.30u
Zaterdag
14.00 - 17.00u
In The Cellar Shop ontdek je verrassende en innovatieve wijnen uit nieuwe en oude wijnstreken. We zoeken naar unieke wijngaarden en diepe smaken. We gaan terug naar de wieg van onze hedendaagse wijncultuur en kijken tegelijkertijd naar de toekomst.
Beschrijving
Top Zinfandel; zwoele kruidenaroma's, wilde woudbessen, rozemarijn en sandelhout. Zinfandel is ook gekend als Primitivo, in Italië.
Foodparing
Lamsvlees, varkensvlees, pasteischotels
Wijnhuis
Waar wijn vroeger het exclusieve terrein was van wijnboeren, is het nu ook de speeltuin geworden van beroemdheden met een passie voor wijn. Regisseur Francis Ford Coppola, met grootse films op zijn naam als Apocalypse Now, is een wijnliefhebber van het eerste uur. Voor hem was de beslissing om een wijnbedrijf te kopen in het befaamde wijngebied Napa Valley dan ook een logisch gevolg van deze passie voor wijn. Eigenlijk was Coppola in 1975 op zoek naar een buitenverblijf voor de zomermaanden, waar hij in de kelder wat wijn kon maken, dit zoals zijn grootouders ooit ook deden. Het maken van wijn is een traditie in de familie van Coppola gedurende verschillende generaties. Agostino Coppola, de grootvader van Francis Ford Coppola, maakte wijn in de kelder van zijn flatgebouw in New York. Hij gebruikte daarbij cementen vaten die hij zelf had gebouwd. Geen bijzondere wijnen, maar makkelijke wijnen voor elke dag, die iedereen lekker vond. Sinds het begin van deze eeuw worden in Geyserville, Sonoma County, in de Rosso & Bianco Winery wijnen gemaakt onder de naam Diamond Collection en Rosso & Bianco. Uiteraard als echte Coppola wijnen, met hoge kwaliteitseisen. De ingebruikname van deze nieuwe winery, met alle moderne technieken, heeft geleid tot een extra stap vooruit in de kwaliteit van de wijnen onder het Diamond label. Voor dit label wordt gewerkt met druiven uit de gehele kuststrook van Californië, waar ze worden aangekocht bij telers met wie langlopende contracten zijn afgesloten, zodat er de zekerheid is van een vaste en betrouwbare kwaliteit. Er is voortdurend overleg tussen wijnmakers en telers, om alle details van het wijngaardbeheer te regelen en om het exact juiste moment voor de pluk te bepalen. De wijnmakers lopen regelmatig door de wijngaarden, om met de toeleveranciers te overleggen en om het fruit zelf te proeven, uiteraard om de rijpheid en de smaak van de druiven te controleren. Want alle beslissingen zijn gebaseerd op de smaak van de druiven, niet op grond van de technische gegevens. Het is daarmee een reeks wijnen geworden die een perfecte afspiegeling is van de veelzijdigheid en de kwaliteit die Californië met zijn wijnen en druiven weet te bieden. California love ten top!
Taste-M staat voor eensmaakvolle drieling verborgen in een prachtig en uniek eeuwenoud kader.
De liefde voor smaak, die groeit elkedag. Vanuit die liefde is een tijdje geleden ook bij ons een coronababygeboren. Welkom bij The Cellar Shop, onze jongste telg en de rebel van debende.
Wines from the underground: cultwijnenuit klassieke en nieuwe wijngebieden. Strak of speels, biodynamisch of vegan,Libanon of Armenië? Onze wijnen zijn volbloed conversation starters.
Onze 16de-eeuwse Cellar waarin een Wine& Cheese bar verborgen zit geeft meteen ook onderdag aan The Cellarshop,bij ons kan je terecht om heerlijke wijnen te proeven maar kan je ook steedsterecht voor raad, uitleg en aankopen van heerlijke, minder gangbare, maargrootse wijnen.
Verken samen met ons onbekende gebiedenen laat je vervoeren.
Kom langs in de store of vind hier jeideale wijn.
Tot gauw,
Wim, Elsje, Mehdi en Peppy
www.thechick.be I www.thecellarmechelen.be I www.thechapel.be
The Cellar Shop maakt deel uit van Taste-M:
Welkom bij The Chick, een eigenzinnigtoegankelijk gastronomisch fine-dining restaurant in Mechelen onder leiding vaneigenaars Elsje Van den Bogaert, Mehdi Mathlouthi en Wim Voss met een team vanjonge getalenteerde chefs & gastenverwenners naast hen. In de schaduwvan de Sint-Romboutstoren branden onze vuren, worden de messen geslepen enstaan Elsje, Mehdi en het team klaar om je te ontvangen in hun prachtige pandop het Sint-Romboutskerkhof.
3 jaar geleden startten we alsgevogelte-rotisserie, doorheen de tijd voelden we aan dat de zin en passie voorgastronomie groter was dan we zelf dachten en evolueerden we stelselmatig meerin die richting. Het vogeltje ging vliegen maar niet getreurd, de verrassingeens zo groot.
Op het menu staan zowel verfijnde klassiekersals eigentijdse gerechten maar telkens met een onze twist. Geniet van onzechef’s choice surprise menu’s, je leest het goed: wij weten wat jullie krijgenmaar jullie niet. Het menu krijgt elke 5 weken een stevige make-over. Elkgerecht onderworpen aan twee uiterst belangrijke criteria: made with love &made to love. Je dineert in een uniek kader, met warme verwennerij en met watgeluk hoor je vanuit onze tuin de kardinaal zijn plantjes water geven.
Uiteraard mogen onze heerlijke wijnenrecht uit onze eigen Cellar niet ontbreken.
Hemels genieten just got real!The Cellar Wine & Cheese bar, the best kept secret van de Dijlestad. Bel aan, volg de trap naar beneden en laat je verbazen door de 16de-eeuwse,gewelfde kelders van Taste M. Kaasmeester Schockaert zorgt er voor de à pointgerijpte kaas en onze sommeliers serveren er de perfecte wijn. Schockaert, datzijn vier generaties kennis en meer dan 100 jaar ervaring die zorgen voor eenonvergetelijke kaaservaring. Onze sommeliers & winelovers schenken nietminder dan 250 verschillende wijnen, uiteraard kan je de klassiekers en iconenterugvinden maar ook niet alledaagse wijnen, sparklings en spirits. Eenboeiende reis, met onze teamleden als gids.
Smaakvolle events in een hemels kader:The Chapel is een uniek stuk Mechels erfgoed dat opnieuw in ere wordt hersteld. De voormaligekapel van de Mechelse Congregatie van de Dienstmaagden van Maria werd in 1856gebouwd dankzij privégiften van de Mechelaars en is nog steeds een eyecatcherin het stadscentrum. Vandaag is The Chapel het decor voor exposities, feesten,degustaties, recepties, diners en (aperitief)concerten. Een locatie met eenrijke geschiedenis én veel zin in de toekomst. Eentje die prikkelt eninspireert, gelegen onder de Sint-Romboutstoren aan het prachtigeSint-Romboutskerkhof.
Parking Kathedraal
Openingsuren
Vrijdag
18.00 - 20.30u
Zaterdag
14.00 - 17.00u