Parking Kathedraal
Adres
Sint-Romboutskerkhof 2 2800 Mechelen
Openingsuren
Woensdag
14.00 - 20.00u
Vrijdag
18.30 - 20.30u
Zaterdag
11.00 - 17.00u
In The Cellar Shop ontdek je verrassende en innovatieve wijnen uit nieuwe en oude wijnstreken. We zoeken naar unieke wijngaarden en diepe smaken. We gaan terug naar de wieg van onze hedendaagse wijncultuur en kijken tegelijkertijd naar de toekomst.
Beschrijving
Jonge rode bessen met mooi versmolten tannines. Zachte aroma's van frambozen, kersjes, pruimen, een toets peper en kruidnagel.
Foodparing
Bij zacht roze vlees als lam, kalf of geitje in natuurlijke jus, gevogelte
Wijnhuis
Waar wijn vroeger het exclusieve terrein was van wijnboeren, is het nu ook de speeltuin geworden van beroemdheden met een passie voor wijn. Regisseur Francis Ford Coppola, met grootse films op zijn naam als Apocalypse Now, is een wijnliefhebber van het eerste uur. Voor hem was de beslissing om een wijnbedrijf te kopen in het befaamde wijngebied Napa Valley dan ook een logisch gevolg van deze passie voor wijn. Eigenlijk was Coppola in 1975 op zoek naar een buitenverblijf voor de zomermaanden, waar hij in de kelder wat wijn kon maken, dit zoals zijn grootouders ooit ook deden. Het maken van wijn is een traditie in de familie van Coppola gedurende verschillende generaties. Agostino Coppola, de grootvader van Francis Ford Coppola, maakte wijn in de kelder van zijn flatgebouw in New York. Hij gebruikte daarbij cementen vaten die hij zelf had gebouwd. Geen bijzondere wijnen, maar makkelijke wijnen voor elke dag, die iedereen lekker vond. Sinds het begin van deze eeuw worden in Geyserville, Sonoma County, in de Rosso & Bianco Winery wijnen gemaakt onder de naam Diamond Collection en Rosso & Bianco. Uiteraard als echte Coppola wijnen, met hoge kwaliteitseisen. De ingebruikname van deze nieuwe winery, met alle moderne technieken, heeft geleid tot een extra stap vooruit in de kwaliteit van de wijnen onder het Diamond label. Voor dit label wordt gewerkt met druiven uit de gehele kuststrook van Californië, waar ze worden aangekocht bij telers met wie langlopende contracten zijn afgesloten, zodat er de zekerheid is van een vaste en betrouwbare kwaliteit. Er is voortdurend overleg tussen wijnmakers en telers, om alle details van het wijngaardbeheer te regelen en om het exact juiste moment voor de pluk te bepalen. De wijnmakers lopen regelmatig door de wijngaarden, om met de toeleveranciers te overleggen en om het fruit zelf te proeven, uiteraard om de rijpheid en de smaak van de druiven te controleren. Want alle beslissingen zijn gebaseerd op de smaak van de druiven, niet op grond van de technische gegevens. Het is daarmee een reeks wijnen geworden die een perfecte afspiegeling is van de veelzijdigheid en de kwaliteit die Californië met zijn wijnen en druiven weet te bieden. California love ten top!
Taste-M staat voor smaakvolle, kwalitatieve producten in een prachtig en uniek eeuwenoud kader. Helaas kunnen jullie voorlopig niet van the full experience komen genieten, maar er zijn betere tijden in zicht! We hebben de voorbije maanden keihard gewerkt in de mate van het mogelijke. Uit passie. Uit goesting. De service, de rush, de voldoening nadien: we missen het.
Een ding is zeker, deze pandemie krijgt ons niet klein. De solidariteit binnen ons team en jullie fijne berichten geven ons energie.
De liefde voor smaak, die is enkel gegroeid. Uit die liefde is ook bij ons een coronababy geboren. Welkom bij The Cellar Shop, onze jongste telg en de rebel van de bende.
Wines from the underground: cultwijnen uit klassieke en nieuwe wijngebieden. Strak of speels, biodynamisch of vegan, Libanon of Armenië? Onze wijnen zijn volbloed conversation starters.
Onze 16de-eeuwse Cellar kan helaas nog niet terug van start gaan als Wine & Cheese bar, maar we konden ons geen beter decor voorstellen voor The Cellar Shop.
Verken samen met ons onbekende gebieden en laat je vervoeren.
Kom langs in de store of vind hier je ideale wijn.
Tot gauw,
Wim, Elsje, Mehdi en Peppy
www.thechick.be I www.thecellarmechelen.be I www.thechapel.be
The Cellar Shop maakt deel uit van Taste-M:
The Chick is een gastronomisch poultry-inspired restaurant in Mechelen onder leiding van Elsje Van den Bogaert, Mehdi Mathlouthi en Wim Voss met Jens van Rompay als leading chef bijgestaan door Ruben Van Sandvoet als souschef & David Hoeck als pastry chef. In de schaduw van de Sint-Romboutstoren branden onze vuren, worden de messen geslepen en staan Elsje, Mehdi en het team klaar om je te ontvangen in het prachtige pand op het Sint-Romboutskerkhof.
Op het menu staat de Baskische Cou Nu kip, maar proef zeker ook de heerlijke bird is the word of geniet van onze chef’s choice surprise menu’s. Je leest het goed: wij weten wat jullie krijgen, maar jullie niet. Het menu krijgt elke 8 weken een stevige make-over. Elk gerecht onderworpen aan twee uiterst belangrijke criteria: made with love & made to love. Je luncht en dineert in een uniek kader, met warme verwennerij en met wat geluk hoor je vanuit onze tuin de kardinaal zijn plantjes water geven. Uiteraard mogen onze heerlijke wijnen recht uit onze eigenste Cellar niet ontbreken.
The Cellar Wine & Cheese bar, the best kept secret van de Dijlestad. Bel aan, volg de trap naar beneden en laat je verbazen door de 16de-eeuwse, gewelfde kelders van Taste M. Kaasmeester Schockaert zorgt er voor de à point gerijpte kaas en onze sommeliers serveren er de perfecte wijn. Schockaert, dat zijn vier generaties kennis en meer dan 100 jaar ervaring die zorgen voor een onvergetelijke kaaservaring. Onze sommeliers & winelovers schenken niet minder dan 250 verschillende wijnen, uiteraard kan je de klassiekers en iconen terugvinden maar ook niet alledaagse wijnen, sparklings en spirits. Een boeiende reis, met onze teamleden als gids.
Smaakvolle events in een hemels kader: The Chapel is een uniek stuk Mechels erfgoed dat opnieuw in ere wordt hersteld. De voormalige kapel van de Mechelse Congregatie van de Dienstmaagden van Maria werd in 1856 gebouwd dankzij privégiften van de Mechelaars en is nog steeds een eyecatcher in het stadscentrum. Vandaag is The Chapel het decor voor exposities, feesten, degustaties, recepties, diners en (aperitief)concerten. Een locatie met een rijke geschiedenis én veel zin in de toekomst. Eentje die prikkelt en inspireert, gelegen onder de Sint-Romboutstoren aan het prachtige Sint-Romboutskerkhof.
Parking Kathedraal
Openingsuren
Woensdag
14.00 - 20.00u
Vrijdag
18.30 - 20.30u
Zaterdag
11.00 - 17.00u